nieuws

'Voormalig raadslid Harink moet dwangsom betalen'

Dwangsom voor oud-raadslid Harink
Dwangsom voor oud-raadslid Harink © Shireen Krus
Voormalig CDA-fractievoorzitter Johan Harink moet een dwangsom van 6500 euro betalen omdat hij overtredingen op zijn boerenerf in Oele niet op tijd heeft hersteld. Dat meldt de Tubantia.
Volgens de krant krijgt Harink volgende week een brief waarin staat dat hij heeft nagelaten drie overtredingen ongedaan te maken binnen de gestelde termijn. 
Twee andere overtredingen werden wel ongedaan gemaakt en voor nog eens twee overtredingen loopt de termijn nog waarbinnen Harink tegemoet kan komen aan de wensen van de gemeente.

21 overtredingen

April vorig jaar kwam naar buiten dat Harink in totaal 21 illegale bouwsels op zijn erf had staan. Het ging onder meer om de aanleg van een brug over de Oelerbeek en het bouwen van een mestbak met overkapping zonder vergunning.
Voor een deel van die overtredingen, heeft de gemeente alsnog een vergunning verleend. Andere zaken moet Harink van de gemeente herstellen. 
Harink was jarenlang fractievoorzitter van het CDA in Hengelo, maar gaf zijn zetel op vanwege de ophef over de illegale bouwwerken op zijn erf. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.