Zwolse bioscoop veilt oude stoelen voor het goede doel

Altijd al een eigen bioscoopstoel willen hebben? De Zwolse bioscoop Cinema de Kroon veilt de oude stoelen van de bioscoop aan het Gasthuisplein. De opbrengsten gaan naar de stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen.

De stoelen zijn door Pathé niet meegenomen naar de nieuwe bioscoop aan de Pannekoekendijk in Zwolle en dus overbodig geworden. Daarom is besloten ze nu te veilen voor het goede doel. 

Bieden maar

Wie interesse heeft, kan zich melden op een speciale facebookpagina. Eén stoel kost vijftien euro. Twee stoelen aan elkaar gaan weg voor vijfentwintig euro. Wie drie stoelen of meer koopt, kan ze voor een tientje per stuk meenemen. 

Inmiddels hebben verschillende mensen zich al gemeld. De stoelen kunnen zaterdag 11 februari opgehaald worden bij de oude bioscoop tussen 10.00 en 16.00 uur. 

Naast de stoelen wordt ook de neon-verlichting van de bios geveild. Het gaat onder meer om de neon-letters met de naam van de bioscoop die nu nog op het dak boven de entree staan. Burgemeester Henk Jan Meijer zal op zaterdag de elfde optreden als veilingmeester. 

Goed doel

De Zwolse stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen wil mensen met een beperking vaartochtjes aanbieden. Het schip is al gekocht maar moet nog worden verbouwd zodat het geschikt is voor de doelgroep.

De boot ligt op dit moment op een scheepswerf in Hasselt. Het is de bedoeling dat het schip deze zomer kan gaan varen.

Deel dit artikel:

Reageren