Jubileumdoelpunt Ellen Jansen bij ruime zege Twente Vrouwen, PEC onderuit tegen ADO

Ellen Jansen
Ellen Jansen © Pro Shots
FC Twente Vrouwen heeft vanavond een zeer ruime zege geboekt op Achilles'29 in de eerste wedstrijd na de winterstop. In Hengelo was de uitslag 7-0 en werd het een extra feestelijke avond voor Ellen Jansen, die haar honderdste competitiedoelpunt en een hattrick maakte.
Bij rust was het al 4-0 voor de ploeg van Tommy Stroot. Jansen opende de score, Lineth Beerensteyn maakte na een kwartier de 2-0 en kort daarna maakte Jansen haar jubileumtreffer. Nog binnen het half uur maakte Renate Jansen al de 4-0.
Kort na de pauze schoot de teruggekeerde Sherida Spitse van afstand de vijfde binnen. Ellen Jansen maakte het helemaal haar avond toen ze een klein kwartier voor het einde haar hattrick volmaakte. Het werd ook nog 7-0. Lenie Onzia maakte de zevenklapper compleet en zorgde daarmee voor de eindstand.
Ajax won ook (1-0 bij Heerenveen) en daardoor blijft de achterstand van nummer twee Twente 8 punten op de Amsterdammers.

PEC onderuit bij ADO

PEC Zwolle ging onderuit tegen ADO Den Haag. Het werd 2-3 in Zwolle. De thuisploeg kwam na een half uur op voorsprong door Esmee de Graaf. Kort voor rust maakte ADO gelijk door een doelpunt van Victoria Pelova.
Kort na die pauze werd het 1-2 Sharona Tieleman zette de ploeg uit Den Haag op voorsprong en Pia Rijsdijk maakte na een uur de 1-3. Zeven minuten voor het einde bracht Rebecca Doejaaren de spanning terug, maar Zwolle kwam niet op gelijke hoogte.
Door de nederlaag blijft PEC hekkensluiter met 5 punten uit 15 duels.