Go Ahead Eagles countert bij NEC naar eerste uitzege van het seizoen

Go Ahead Eagles heeft de eerste uitoverwinning van het seizoen binnen door NEC in De Goffert te verslaan. De ploeg uit Deventer zegevierde met 2-1 en pakt daardoor na drie maanden weer eens de volle buit.
In Nijmegen was het de thuisploeg die veruit het meeste balbezit had in de eerste helft en loerde Go Ahead voornamelijk op de counter. Dat betaalde zich snel uit want al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong via Manu, die een schitterende slalom bekroonde met een treffer. Halverwege de tweede helft zat Go Ahead op rozen toen Chirivella in de tegenstoot Antonia vond en oog-in-oog met Delle wel raad wist met het buitenkansje, 0-2.
Na rust ging NEC vol op de aanval en op zoek naar de aansluitingstreffer. Grot was dichtbij maar zijn inzet werd gestopt door Zwarthoed. Go Ahead kreeg vervolgens een aantal mogelijkheden om de wedstrijd via de counter definitief te beslissen, maar speelde het niet goed uit. Na ruim een uur moest de ploeg van Hans de Koning verder met tien man, want Manu kreeg voor een vermeende schwalbe zijn tweede gele kaart. Ondanks de vele Nijmeegse aanvallen werd het doel van Zwarthoed in het vervolg weinig bestookt. In blessuretijd werd het nog 1-2 via Grot, maar dat doelpunt kwam te laat om Go Ahead van de eerste uitzege af te houden.

NEC - Go Ahead Eagles 1-2