Heracles Almelo wint met man minder bij Willem II na spectaculaire comeback

Heracles Almelo heeft dankzij een knappe comeback de eerste punten van 2017 binnen. De ploeg van John Stegeman moest op bezoek bij Willem II al vroeg verder met tien man, maar toonde veerkracht en boog na rust een achterstand om, 1-3.
De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Willem II-aanvaller Sol, die zijn inzet van de doellijn gehaald zag worden. Aan de overkant eindigde een schot van Darri in de handen van Lamprou. Na twintig minuten moesten de Almeloërs verder met een man minder toen Castro de doorgebroken Oulare vloerde en er met rood af moest. Fij nam zijn plaats onder de lat in en maakte daarmee zijn debuut in de eredivisie. Hij kon echter niet voorkomen dat Sol vanaf elf meter koelbloedig voor de 1-0 zorgde.
Bij een vrije trap van Haye hield Fij Heracles met een knappe redding in de wedstrijd. Op slag van rust was het zowaar bijna gelijk, maar een kopbal van Vermeij eindigde in de handen van Lamprou.

Droomscenario

Na rust ontvouwde zich een scenario dat niemand had voorzien, want wie dacht dat Heracles met een man minder in de verdedigende stellingen moest, kwam bedrogen uit. Na een uur tekende Van Ooijen voor een van de fraaiste treffers van het seizoen door van afstand hard en hoog raak te schieten. De bezoekers roken bloed en een paar minuten later werd het zelfs 1-2 via invaller Peterson. Gelijk daarna was het feest compleet toen Gosens van dichtbij de 1-3 binnen tikte. Daar bleef het uiteindelijk bij en daardoor boekt Heracles de eerste overwinning van 2017.

Willem II - Heracles Almelo 1-3

1-0 Sol (24/strafschop)
1-1 Van Ooijen (62)
1-2 Peterson (66)
1-3 Gosens (68)
Arbiter: Lindhout
Geel: Droste, Croux
Rood: Castro (Heracles/21)
Willem II: Lamprou, v.Anholt, Peters, Lachman, Tshimanga, Haye (Croux/67), Lieftink, Kali, Koppers (Calcan/82), Oulare (Falkenburg/59), Sol.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Van Ooijen, Pelupessy, Duarte (Fij/23); Kuwas (Navratil/82), Vermeij, Darri (Peterson/63).