nieuws

Wervelende start gala avonden Schaop'nböll'kes Tubbergen

De eerste gala avond van carnavalsvereniging De Schaop'nböll'kes uit Tubbergen is succesvol verlopen.
Onder leiding van gala president Zeur Edward Willems werd aan het publiek een programma vol zang, dans, buuts, sketches en komische acts gepresenteerd.

Het program ...

'Het was een bijzonder geslaagde 40e editie van het carnavalsgala in het 't Oale Roadhoes in Böllkesdaorp. De eerste buut was weggelegd voor een debutant in het artiestengilde van de Schaop'nböll'kes, Vincent Groener. Onder het motto "Schoenmaker blijf bij je leest", maakte hij de aanwezigen als Tubbigs schoenmaker deelgenoot van de soms pikante wederwaardigheden die hij door het jaar heen meemaakt. 
De beide doorgewinterde roddeltantes Haarboer en de Put lieten al het dorpsnieuws uit Op en Rond de Essen nog eens succesvol de revue passeren. 
De eerste gala avond werd afgesloten met een met een Duitse schlager medley van een aantal oud prinsen , hetgeen tot uitbundige reacties leidde, zowel in de zaal als bij de artiesten zelf', aldus Arjen Vogelaar van c.v. Schaop'nböll'kes uit Tubbergen.

Schaop'nboltroffee ...

Aan de carnavalshoogheden de eer om de jaarlijkse Schaop'nboltroffee uit te reiken aan een persoon die zich positief heeft ingezet voor de Tubbergse gemeenschap. Harrie ten Dam is de gelukkige. Hij bleek ook in de ogen van de bezoekers een goede keuze te zijn, getuige de staande ovatie die de decorandus ten beurt viel.
Harrie zet zich al jarenlang in voor de inwoners van Tubbergen en in het bijzonder voor de Oranjewijk. 'Ik kom net weg bie de in aanbouw zijnde wagen van de Oranjewijk in de carnavalshal. Ik heb nog nig eens gen tied had um fatsoenlijke kleren an te trekkn', aldus Ten Dam. 

Nog twee te gaan ...

Aanstaande vrijdag- en zaterdagavond zijn er wederom twee gala avonden. Ook deze voorstellingen zijn uitverkocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.