FC Twente verliest in laatste kwartier van koploper Feyenoord

FC Twente heeft zondagmiddag een nederlaag geleden tegen koploper Feyenoord. In de Grolsch Veste deed de formatie Rene Hake weinig onder voor de bezoekers uit Rotterdam, maar dankzij twee late treffers stonden de Tukkers alsnog met lege handen, 0-2.

In het begin was het aftasten tussen beide ploegen en duurde het tot de twintigste minuut voordat de eerste kans genoteerd kon worden. Botteghin kon van dichtbij raak schieten maar zijn inzet ging recht op doelman Marsman af. Even later moest Andersen reddend optreden door een laag schot van Kuyt van de doellijn te halen. De thuisploeg kreeg daarna echter de grootste kans van de eerste helft en kwam op naam van Seys. De kleine aanvaller kon in kansrijke positie een hoek uitzoeken maar zijn inzet werd geblokt door Kongolo. 

Ook na rust deed Twente niets onder voor de bezoekers uit Rotterdam. Na goed doorzetten van Assaidi ging een geplaatst schot van Klich een meter over. Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord uit het niets op voorsprong via Botteghin, die van dichtbij het net vond na een voorzet van Elia. Ünal kwam vijf minuten voor tijd een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te schieten. Een paar minuten voor tijd gooide Jörgensen het duel definitief in het slot. De topscorer van de eredivisie verraste Marsman in de korte hoek met een vlammend schot, 0-2. Dat was tevens het slotakkoord in Enschede.

FC Twente - Feyenoord 0-2

0-1 Botteghin (75)

0-2 Jörgensen (87)

Arbiter: Higler

Geel: Kongolo

FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely (Yeboah/74); Mokotjo, F. Jensen, Klich; Seys (Bunjaki/85), Ünal, Assaidi (Trajkovski/67)

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, v.d.Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Kuijt (Toornstra/62), Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Elia (Basacikoglu/76). 

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: