PEC Zwolle boekt belangrijke overwinning bij Sparta Rotterdam

PEC Zwolle heeft vanmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans was bij Sparta Rotterdam met 3-2 te sterk en stijgt daardoor naar plek 13 in de stand.
Van Drongelen probeerde het direct vanaf de aftrap, maar hij wist Van der Hart niet te verrassen. Na een paar minuten kreeg Zwolle de eerste kans, maar Holla schoot net naast. Sparta had daarna het balbezit, maar kreeg geen grote kansen. Saymak probeerde het namens Zwolle van afstand, maar ook die ging naast. Bouy probeerde het later uit een hoekschop, maar zag Kortsmit redden. Kort voor rust was Holla het dichtst bij een treffer, maar zijn vrije trap ging er via Kortsmit en de paal niet in. De ruststand was 0-0.
Kort na rust was het raak voor Zwolle. Menig omspeelde Kortsmit op fraaie wijze en schoot het bal het lege doel in. Na een uur werd de score verdubbeld. Brock-Madsen scoorde na een prachtige pass van Holla. Zwolle zat op rozen, maar een paar minuten voor het einde leek het nog spannend te worden toen Schenkeveld zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. Het werd echter 0-3. Debutant Israelsson kopte een voorzet van Mokhtar binnen en leek het duel te beslissen. Pogba kopte in de blessuretijd echter nog twee keer raak en dus was het verschil nog maar een doelpunt. Zwolle trok dat verschil echter wel over de streep en dus won het met 3-2.

Sparta Rotterdam - PEC Zwolle 2-3

0-1 Menig (51)
0-2 Brock-Madsen (62)
0-3 Israelsson (86)
1-3 Pogba (90+1)
2-3 Pogba (90+3)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Dumfries, Mokhtar
Rood: Schenkeveld (84, 2x geel)
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries (Pogba/72), Breuer, Van Drongelen, Floranus; Sanusi, Spierings (Cabral/63), Dijkstra; Verhaar (Pusic/63), Van Moorsel, Calero.
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Bouy, Warmerdam; Holla, Thomas, Saymak (Israelsson/82); Ehizibue (Mokhtar/69), Brock-Madsen, Menig (Ongenda/63).