nieuws

Stadionverbod voor duo dat spandoek 'Kosovo is Serbia' ophing in Grolsch Veste

FC Twente legt twee supporters een landelijk stadionverbod op. Volgens de club is het duo verantwoordelijk voor het spandoek met de tekst 'Kosovo is Serbia', dat gisteren in de Grolsch Veste werd opgehangen tijdens de wedstrijd van FC Twente tegen Feyenoord. De club wil mogelijke schade direct op de twee verhalen, aldus de club.
"We zijn zeer onaangenaam verrast door het spandoek dat – na de prachtige sfeeractie van de Ultras van Vak P – op de tribune werd getoond. Een dergelijk doek hoort absoluut niet in het stadion thuis", zo laat woordvoerder Richard Peters van FC Twente in een reactie weten.

'Binnengesmokkeld'

"We weten nu dat het doek is binnengesmokkeld en een actie is van een klein aantal individuen. Vak P heeft zich er niet voor niets gisteren meteen van gedistantieerd. Met behulp van camerabeelden zijn inmiddels twee daders geïdentificeerd."
Het doek is kort voor rust verwijderd. "In overleg met onder andere politie is dit moment gekozen om escalatie te voorkomen. Bij de wedstrijd was een KNVB-auditor aanwezig. Hij is getuige geweest van de afwegingen en beslissingen", zegt Peters.

Verkiezingen

In Servië worden binnenkort verkiezingen gehouden. In de aanloop daar naar toe verkondigen diverse politieke groeperingen nadrukkelijk dat Kosovo geen onafhankelijk land is, maar als provincie bij Servië hoort. 
Saillant detail is dat FC Twente twee spelers uit Kosovo in de gelederen heeft: Celina en Bunjaki. Politieke statements tijdens een voetbalwedstrijd zijn door de Europese voetbalbond UEFA verboden en kunnen aanleiding zijn voor een forse boete.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.