nieuws

Een nieuweling in Den Ham: "geef iemand een kans en onderneem wat"

Documentaire Nieuweling
Documentaire Nieuweling © Cars Bijlstra
"Geef iemand een kans en onderneem wat", dat is de boodschap die Cars Bijlstra met zijn korte documentaire 'Nieuweling' wil uitdragen.
De documentaire 'Nieuweling' gaat over Hasan, een Syrische vluchteling, die in Den Ham komt wonen. Door de hechte gemeenschap van Den Ham is het voor Hasan erg moeilijk om zijn plekje te veroveren.

Den Ham

Cars zelf komt ook uit Den Ham en vond het daarom belangrijk om de documentaire te maken. "Iedereen kent elkaar in Den Ham dus ik kan me voorstellen dat het erg lastig is voor een vreemdeling om je thuis te voelen in een kleine gemeenschap als deze. Pas als je actief mee doet met de activiteiten, zal je je thuis voelen." 
Met de boodschap: "geef iemand een kans en onderneem wat", wil Cars aan de ene kant bereiken dat Nederlanders meer open staan voor vreemdelingen, aan de andere kant moeten vluchtelingen moeite doen om in de samenleving te wortelen. 

Eindproject

Cars maakte de documentaire voor zijn studie Media en redactie in Enschede en hij is blij met het resultaat. Ook zijn docenten konden zijn documentaire waarderen en beoordeelden die met een acht.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.