nieuws

Dansvoorstelling over dementie en Alzheimer in Kampen

Het aantal mensen met Alzheimer neem snel toe. 1 op de 10 mensen boven de 65 krijgt de ziekte van Alzheimer en boven de 85 is dat zelfs de helft van de mensen. De toename komt mede doordat we steeds ouder worden, maar ook jonge mensen kampen met dementie.
Toch is er nog veel onbekendheid over deze ziekten. Germa Scholten en Marjan Hommes uit Kampen hebben daarom samen een bijzondere dansvoorstelling gemaakt: Onvoorwaardelijk.
Met Vuur & Vlam producties zijn ze begonnen met het maken van een voorstelling. "Je hoort zoveel over dementie en dan denk je, hoe lang duurt het voor je er zelf of direct in je omgeving mee te maken krijgt. Daarom hebben wij de voorstelling gemaakt, het onderwerp spreekt zoveel mensen aan."

Mantelzorgers

De voorstelling richt zich op meer op mantelzorgers, niet zozeer op de patiënt. "De bedoeling is om over te brengen wat een geliefde met dementie betekent voor de zorgende naast de patiënt. "Soms vergeet je hoeveel steun en zorg en kracht het kost om voor iemand met dementie te zorgen," aldus Germa Scholten in Overijssel Vandaag. 
Met dans laat je zien wat voor gevoel de zorg geeft, liefde, wanhoop, humor en soms ook frustratie. Dat is wat Germa en Marjan in hun voorstelling hopen duidelijk te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.