nieuws

Nieuw Sion in Diepenveen wordt steeds beter zichtbaar; eerste retraites in abdij na vertrek monniken

De gastenverblijven van klooster Sion bij Deventer vullen zich dezer dagen met steeds meer mensen. Deze week staat een meerdaagse retraite op de rol.
Het gaat daarbij om een samenzijn met bezield leiderschap als kerngedachte. Henry Smit van Nieuw Sion: "En dat gebeurt in het ritme van het klooster. In stilte, veel bidden en met deze abdij en natuur als omgeving."

Kern

Smit verwacht dat het de deelnemers veel zelfinzicht geeft. "Mensen komen in de buurt van hun kern. Ik denk dat ze erachter komen waarvoor ze 's ochtends hun bed uitkomen. En dat ze beseffen hoe ze aan een sterke identiteit kunnen werken."
De aanstaande retraite is vooral bedoeld voor mensen in leidinggevende functies, ondernemers, artsen, accountants en juridische professionals. Ze slapen in de sobere gastenverblijven; enkel een bed, een bureau en een wastafel met koud stromend water op de kamer. 

In trek

Smit: "Kerken lopen leeg, maar mensen hebben behoefte aan religie en spiritualiteit. En daarom zijn deze monastieke bewegingen momenteel erg in trek."
Zondag 12 februari na het nieuws van 08.00 uur in Hoogtij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.