nieuws

Man uit Ede maakt met drone indrukwekkende video van Canadese begraafplaats Holten

Een still uit de dronevideo van Joep van Brink
Een still uit de dronevideo van Joep van Brink © Joep van Brink / Drone Movies
Een indrukwekkende dronevideo van de Canadese begraafplaats in Holten leverde Joep van Brink uit Ede een bijzondere ervaring op. Hij kwam in contact met Ruth Dinn uit Canada, wiens broer in Holten begraven ligt.
De jongen uit Ede imponeerde eerder al met een Nederlandse versie van de dronevideo. Een vrouw uit Almelo was de video opgevallen en vertelde aan Joep dat ze een vriendin in Canada heeft van wie de broer Harry Louis Gervais op de begraafplaats ligt.
Harry stierf op 4 april 1945 op negentienjarige leeftijd tijdens een gevecht in Leesten (Zutphen). 

Speciale versie

De vrouw uit Almelo had Ruth Dinn een keer ontmoet op de begraafplaats en het filmpje doorgestuurd. Omdat Joep een versie met Nederlandse tekst had gemaakt, was voor Ruth de video lastig te begrijpen.
Daarom maakte Joep een speciale versie ter nagedachtenis aan Harry Louis Gervais. 

Bijzondere ervaring

Voor Joep was het een bijzondere ervaring om in contact te komen met Ruth Dinn. "Ja, dat was gaaf en erg motiverend om zoiets voor een familie ver weg te kunnen doen", laat hij weten.
Het besluit om een speciale versie te maken, was snel genomen. "Ik heb toen een rode roos gekocht en bij het graf gelegd en een aantal foto's genomen voor haar."

Reünie

De familie van Ruth heeft eind juli een reünie met de hele familie, waarin volgens haar de video van Joep het hoogtepunt zal zijn. Ze liet ook aan hem weten dat de 88-jarige broer van Harry erg geëmotioneerd was door de video.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.