nieuws

Competitie in amateurvoetbal begint komend seizoen pas eind september

Nieuwe seizoen begint later
Nieuwe seizoen begint later © Pro Shots
De competitie in het amateurvoetbal begint komend seizoen pas in het weekend van 23 en 24 september. De laatste speeldagen zijn pas eind mei en de nacompetitie wordt in juni gespeeld.
De nieuwe data zijn het gevolg van overleg tussen de KNVB en de clubs uit het amateurvoetbal. In de speeldagenkalender is voor het eerst een flexibele winterstop opgenomen van 27 januari tot en met 4 maart. In die zes speelweken worden vier duels gespeeld. De verenigingen kunnen daarin onderling bepalen of ze een wedstrijd op een andere datum willen spelen dan in de planning staat.

Rustig op vakantie

Directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee legt uit: "Door spelers en clubs werd ons steeds vaker gevraagd waarom we het voetbalseizoen niet later zouden beginnen, zodat we ook langer door kunnen voetballen. Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen. Met dit idee zijn we aan de slag gegaan en samen hebben we de plannen weten te vertalen in een concrete speeldagenkalender. Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs en hiermee hoopt de KNVB alle voetballiefhebbers van dienst te zijn."

2e en 3e divisie en hoofdklasse

In de 2e en 3e divisie begint de competitie in het weekend van 26 en 27 augustus. De hoofdklasse trapt in het weekend van 2 en 3 september af. De eerste kwalificatieduels voor de KNVB-beker zijn respectievelijk 19 en 23 augustus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.