nieuws

Aanslag op kapper Enschede: politie zoekt gevallen fietser

De politie zoekt vier jongeren die een kwartier voor de aanslag op de kapper in Enschede langs de kapsalon fietsten. Eén van de fietsers ging daar onderuit en werd geholpen door een jonge vrouw. De politie wil de vrouw ook zo snel mogelijk spreken. Mogelijk dat zij meer kunnen vertellen over de dader.
Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de zaak. Afgelopen donderdagavond kwam een man met een bivakmuts rond 18.20 uur de zaak aan de Kottendijk binnen. De kapper is dan nog bezig met het knippen van een klant. Hij werd meteen overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken.

'Geen idee wie er achter aanslag zit'

De kapper overleefde de aanslag en is inmiddels aanspreekbaar. Hij heeft ernstige tweedegraads brandwonden. De kapper zegt geen idee te hebben wie er achter de aanslag op zijn leven zit.
Het scenario dat de dader iemand anders op het oog had, sluit de politie niet uit. De kapper zit pas een aantal weken in het pand, mogelijk was de aanslag gericht op de vorige eigenaar. Qua uiterlijk lijkt die echter niet op het slachtoffer.

Seat Ibiza

De man is vertrokken in een donkere auto. Het is nog onduidelijk of de zwarte Seat Ibiza, die ‘s avonds in brand werd gestoken aan de Arthur van Schendelstraat in Hengelo, de auto is waar de dader in is vertrokken. "Het is wel verdacht, omdat de Seat gestolen was", zegt Chantal Westerhoff van de politie. "Maar er zit ook ruim vier uur tussen de aanslag en het in brand steken van de auto, dus we kunnen dat niet zomaar aannemen."
De politie meldt dat er al zeven tips zijn met betrekking tot de aanslag op de kapper. 
In elk geval vertrok de dader in een donkergekleurde auto die in Enschede geparkeerd stond naast de broodjeszaak aan de Kottendijk. De dader is de kruising bij de busbaan overgestoken, in de richting van de Boddenkampsingel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.