nieuws

Bestuurscrisis Haaksbergen leidt tot scheuring coalitiepartij Leefbaar Haaksbergen

De bestuurscrisis in Haaksbergen heeft geleid tot een scheuring binnen coalitiepartij Leefbaar Haaksbergen, nadat enkele raadsleden het vertrouwen hebben opgezegd in wethouder Van Vlaanderen van hun eigen partij.
Twee van de zes raadsleden steunen wethouder Van Vlaanderen die gisteren het vertrouwen in het college van burgemeester en wethouders heeft opgezegd. Het gaat hierbij om de raadsleden Rouwenhorst en Costeris. Een gevolg van de scheuring is dat de huidige coalitie van Leefbaar Haaksbergen, D66 en PvdA geen meerderheid in de raad meer zal hebben.

De overige vier raadsleden onder wie de huidige fractievoorzitter van Leefbaar Haaksbergen hebben het vertrouwen opgezegd in Van Vlaanderen. Donderdagavond is een extra raadsvergadering waarin een meerderheid van de gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen Van Vlaanderen zal steunen.
Dat viel gisteravond op te maken in een spoedoverleg van alle fractievoorzitters en interim-burgemeester Kok. Kok heeft inmiddels Commissaris van de Koning Ank Bijleveld op de hoogte gesteld van de jongste ontwikkelingen.
De fractievoorzitter van Leefbaar Haaksbergen houdt z’n wethouder Van Vlaanderen verantwoordelijk voor de bestuurlijke crisis. "Ik vind het uitermate betreurenswaardig wat er is gebeurd." Na Dinkelland is Haaksbergen de tweede gemeente in korte tijd waar een bestuurscrisis is uitgebroken. Ook de oppositie in Haaksbergen vindt dat sprake is van een betreurenswaardige situatie. "Haaksbergen is opnieuw negatief in het nieuws. Dat is jammer, want dit is een mooie gemeente."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.