nieuws

Koning Winter opnieuw in Overijssel: sneeuw, gladheid en gevoelstemperatuur van -10

Sneeuw in Zwolle
Sneeuw in Zwolle © Twitter / @MichielBilstra
De lente leek de afgelopen tijd even in zicht, maar de komende dagen grijpt Koning Winter toch weer in. Vandaag is in Overijssel al de eerste sneeuw gevallen en morgen kan de gevoelstemperatuur zelfs dalen tot -10.
Ondanks dat het vanavond slechts af en toe een beetje sneeuwt, kan er over de hele avond en nacht toch een paar centimeter sneeuw vallen. Het koelt af tot rond 1 of 2 graden onder het vriespunt. Daarbij waait een matige oostenwind.
Woensdagochtend is het bewolkt en valt er lokaal nog een beetje lichte sneeuw. Woensdagmiddag is het droog. In de loop van de middag klaart het vanuit het oosten op. Er waait een koude oostenwind, matig van kracht.

Min tien?

Geruchten gaan dat het donderdagochtend lokaal tot tien graden kan vriezen, maar wat dat betreft is onze eigen weerman Martin Bosch stellig: "Min tien zul je mij niet horen zeggen. Maar het kan wat de gevoelstemperatuur betreft wel als min tien aanvoelen. Daar ontstaat de verwarring."
Volgens Bosch hoeven we geen rekening te houden met strenge vorst, maar met een beetje geluk kan er tegen het einde van de week wel geschaatst worden op slootjes en ondergelopen weilanden. "Maar dan moet de vorst wel doorzetten en het overdag niet teveel dooien."

Code geel

Het KNMI waarschuwt vanavond en morgen voor gladde wegen in Overijssel en heeft daarom code geel afgekondigd. De waarschuwing geldt van vanavond negen uur tot woensdagochtend elf uur.

Door bevriezing van natte weggedeeltes kan het glad zijn op de weg. Het KNMI adviseert alle weggebruikers om het rijgedrag aan te passen en de weerberichten en waarschuwingen te volgen.

Sneeuwfoto's

Op social media werden al vanavond al veelvuldig foto's gedeeld van het winterse weer vandaag. Een overzicht:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.