nieuws

Man uit Hardenberg verdacht van serie vernielingen in Warnsveld en Zutphen

Hardenberger aangehouden voor serie vernielingen
Hardenberger aangehouden voor serie vernielingen © iStock
Een man uit Hardenberg wordt, samen met twee andere mannen, verdacht van het vernielen van onder meer auto's en woningen in Warnsveld en Zutphen. De 37-jarige Hardenberger zou de vernielingen hebben gepleegd in opdracht van de twee andere mannen, die uit Baak en Warnsveld komen.
Sinds eind september werd zestien keer iets vernield op twee adressen. Autobanden werden lek gestoken, autoruiten werden vernield en er werd verf tegen een woning gegooid. De aanleiding van twaalf vernielingen in Warnsveld is een burenruzie. De vier vernielingen in Zutphen werden gedaan vanwege een familieruzie. Er is volgens de politie geen verband tussen beide conflicten.

Opnieuw vernieling plegen

De politie startte een onderzoek en kwam door onder meer onopvallend posten de verdachten op het spoor. De Hardenberger is op 30 januari om vijf uur 's ochtends aangehouden in Warnsveld. Vermoedelijk wilde hij opnieuw vernielingen plegen.
Toen de man de agenten zag probeerde hij nog te vluchten, maar hij kon uiteindelijk toch worden aangehouden. De man had gereedschap bij zich waarmee autobanden lek gestoken kunnen worden. De andere verdachten zijn twee dagen later aangehouden.

Contactverbod

De drie zijn na een aantal dagen vast te hebben gezeten weer vrijgelaten, maar blijven verdacht. Ze mogen voorlopig geen contact met bepaalde betrokkenen hebben en mogen niet bij de twee woningen komen.
De verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.