Betonblokken blokkeren brug over stuw bij Junne

De brug over de stuw bij de buurtschappen Junne en Stegeren is met grote betonblokken vandaag definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De brug en de pijlers van de stuw verkeren volgens het waterschap Vechtstromen en de gemeente Ommen in slechte conditie. 

"Het is niet langer verantwoord om er zwaar verkeer over heen te laten rijden", zegt wethouder Hans ter Keurst van de gemeente Ommen."Ik kan niet garanderen dat er geen instortingsgevaar is, en dus zit er als wegbeheerder niets anders op dan de brug te sluiten voor auto's, vrachtwagens en tractors."

Afsluiten brug geeft overlast voor Junne en Stegeren

Inwoners en bedrijven in de twee buurtschappen zijn niet blij met de maatregel. "Het geeft veel overlast voor het woon- en werkverkeer tussen Junne en Stegeren. Veel landbouwbedrijven hebben hun grond aan de overkant van de Vecht en moeten geregeld heen en weer rijden. Als de brug permanent afgesloten wordt moet er ruim veertien kilometer omgereden worden", zegt agrariër Gerrit Kotterink uit Junne.

Volgens Henk Vogelzang van Buurtbelang Junne/Stegeren komt ook de veiligheid in geding omdat ook hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer, minder snel ter plekke kunnen zijn. "We hopen dat de gemeente Ommen en het waterschap snel met een oplossing komen zodat de brug over de stuw in ieder geval voor lokaal verkeer weer gebruikt kan worden", aldus Vogelzang.

Waterschap doet onderzoek naar draagkracht brug

Volgens wethouder Ter Keurst ligt de bal nu bij het waterschap Vechtstromen die de draagkracht van de pijlers onderzoekt. "Pas als die resultaten bekend zijn kunnen we kijken hoe we het probleem gaan oplossen. Het kan zijn dat we de brug en stuw gaan vangen, het kan ook zijn dat we alleen de stuw repareren en de brug terugplaatsen. Maar dat er wat gaat gebeuren staat als een paal boven water", aldus de wethouder. 

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal Junne brug Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren