nieuws

Tips gevraagd: kapper in brand gestoken in Enschede

Kapper in brand gestoken in Enschede
Kapper in brand gestoken in Enschede © RTV Oost
In Onder de Loep vraagt de politie hulp bij het oplossen van misdrijven in onder meer Enschede, Dalfsen, Hengelo, Almelo en Raalte. Wie herkent de daders op camerabeelden of heeft meer informatie? Vandaag onder meer aandacht voor de zaak in Enschede waar vorige week een kapper in brand werd gestoken.

Enschede, kapper in brand gestoken

In een kapsalon aan de Kottendijk  is op donderdagavond 2 februari een man gewond geraakt. De man, de eigenaar van de kapsalon, was in het pand aan het werk toen rond 18.20 uur een onbekende persoon binnen kwam lopen. Deze overgoot hem met een brandbare vloeistof en stak deze in de brand. Daarna ging de man er rennend vandoor. Verderop stapte de onbekende man, die een bivakmuts droeg, in een gereedstaande auto van het merk Seat en reed er met hoge snelheid vandoor. Later die nacht werd in Hengelo een brandende Seat Ibiza zonder kentekenplaten aangetroffen. In de uitzending diverse vragen.

Hengelo, gouden ringen ingeleverd bij opkoper

Bij een opkoper in Hengelo werden onlangs twee ringen te koop aangeboden. De politie vermoedt dat de ringen van diefstal afkomstig zijn en wil graag in contact komen met de rechtmatige eigenaar/eigenaren. Wie kent of herkent de twee getoonde ringen?

Dalfsen, bejaarde dame bestolen na babbeltruc

Een 85-jarige inwoonster kreeg op 23 november een onbekende man en vrouw aan de deur. Het stel beweerde van de thuiszorg te zijn. Middels een babbeltruc weet het stel de pinpas van de bejaarde dame in handen te krijgen en binnen korte tijd een fors bedrag van haar rekening te pinnen. De man van het stel staat op de bewakingsbeelden van de pinautomaat. Wie kent of herkent hem?

Raalte, diefstal kleding

Drie onbekende vrouwen stelen op 7 oktober voor honderden euro’s aan dure merkkleding bij een winkel aan de Marktstraat in Raalte. Terwijl een van de vrouwen de andere twee afschemt, weten deze twee de kleding snel in een tas te stoppen. Zonder iets af te rekenen verlaten ze de winkel. De drie staan zeer duidelijk op bewakingsbeelden. Wie kent of herkent dit brutale drietal?

Hengelo, inbraak kapsalon

In de nacht van 19 op 20 november werd ingebroken bij de kapperszaak aan de Drienerstraat in Hengelo. Bij deze inbraak werd contant geld buitgemaakt door een onbekende man die vastgelegd werd door bewakingscamera’s. Deze beelden worden in de uitzending getoond. Wie kent of herkent de onbekende inbreker?

Almelo, man beroofd in fietstunnel

Op donderdagavond 2 februari werd een 49-jarige man in het fietstunneltje door bij de Windmolenbroeksweg beroofd door een onbekende man. Deze gebruikte veel geweld en bedreigde het slachtoffer met een steekwapen. Uiteindelijk is de onbekende man vertrokken op een fiets en liet het slachtoffer zwaargewond achter. Van de onbekende man is het volgende signalement bekend: - Nederlandse man - Mogelijk ook wat Zuid-Europese uiterlijke kenmerken - Ongeveer 30 jaar - 1.80 a 1.85 meter - Normaal postuur, fit maar geen sportschooltype - Verzorgd uiterlijk - Donker haar achterover gekamd, mogelijk gel in het haar - Geschoren gezicht - (Brabants) accent, sprak met zachte G - Blauwe spijkerbroek - Donkerblauwe jas, iets over de heupen. In de uitzending verschillende vragen.
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.