nieuws

1,8 miljoen uit Europees fonds voor nieuwe banen in Overijssel en Drenthe

Europese steun voor ex-werknemers Vroom & Dreesmann
Europese steun voor ex-werknemers Vroom & Dreesmann © RTV Oost / Rogier van den Berg
De begrotingscommissie van het Europees Parlement heeft vanochtend goedkeuring gegeven aan een totale steun van 1.818.750 euro uit het EU globaliseringsfonds voor voormalige werknemers in de detailhandel in Drenthe en Overijssel.
Het gaat hierbij specifiek om het realiseren van nieuwe banen voor voormalige werknemers van failliete bedrijven als V&D, Perry Sport, Dolcis, Manfield, Scapino en Aktiesport.
Deze werknemers hebben hun baan verloren bij het faillissement van de zes bedrijven uit de detailhandel in Overijssel en Drenthe. In deze twee regio's is de detailhandel een van de grootste pijlers van de regionale economie. De ontslagen vielen als gevolg van de mondiale financiële en economische crisis, die volgens cijfers van de Europese Commissie de Retail bedrijven harder geraakt heeft dan andere sectoren.
De beslissing voor financiële steun moet nog goedgekeurd worden door het voltallige Europees Parlement tijdens een stemming in de plenaire vergadering volgende week.
Het Europees Fonds voor aanpassing aan de Globalisering is bedoeld om ontslagen werknemers te helpen aan een nieuwe baan te komen. Het heeft per jaar een bedrag beschikbaar van 150 miljoen euro. Maatregelen die kunnen worden gefinancierd zijn onder andere werkbegeleiding en coaching,  beroepsonderwijs en het promoten van ondernemerschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.