nieuws

Hond voorkomt overval in Kampen

Dankzij de hond die naar buiten rende is afgelopen zondag een overval voorkomen. Drie mannen stonden voor de deur van een vloerenbedrijf aan de Betonstraat in Kampen.
Het gebeurde iets na half acht 's avonds. Als een 30-jarige man uit Kampen het terrein oploopt, wordt hij door de drie mannen bedreigd. Volgens de politie mogelijk met een vuurwapen. Op dat moment gaat de deur open en rent een hond naar buiten. 

Volkswagen Golf

Een van de drie mannen schiet dan meerdere keren. Niemand raakt daarbij gewond, alleen het raam naast de deur wordt geraakt. De drie mannen gaan er vervolgens snel vandoor in een donkere Volkswagen, waarschijnlijk een Golf. 
De drie mannen waren niet alleen. "Er was nog een vierde man bij", zegt woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie. "Hij bleef in de auto zitten." Van deze man weet de politie dat hij een donkere huidskleur heeft en een rasta-pet of muts droeg. "Van de andere mannen weten we alleen dat ze donkere jassen aan hadden. Eén van die mannen droeg een lichte capuchon en een sjaal", vertelt Westerhoff. 

Tips?

De politie zoekt nog getuigen die voor, na of tijdens de overvalpoging iets hebben gezien in de Betonstraat in Kampen. Bel met tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.