nieuws

Oplichter met mobiel pinapparaat belt aan bij bejaarde in Dalfsen: rekening leeggeroofd

Hij doet zich voor als medewerker van Welzijn Ouderen, maar blijkt in werkelijkheid een oplichter. De politie zoekt een man die op slinkse wijze bij ouderen de bankpas steelt en daarna geld van hun rekening haalt. In Dalfsen wordt een bejaarde vrouw het slachtoffer. Er is 1250 euro van haar rekening gehaald.
De oude vrouw woont in zorgcentrum Rosengaarde in Dalfsen. Op woensdagmiddag 23 november wordt bij haar aangebeld.

1 eurocent pinnen

Een man, die zich voordoet als medewerker van Welzijn Ouderen, biedt aan om zaken in haar huis op te knappen. Dat zou volledig worden vergoed. Maar ze moet daarvoor wel 1 eurocent pinnen op zijn mobiele pinapparaat. 
Dat doet de vrouw. Waarschijnlijk is toen haar pincode afgekeken en daarna snel de bankpas gestolen.

Met pinapparaat aan de deur

Het is een werkwijze waar de laatste tijd voor wordt gewaarschuwd. Zo kwamen er recent meldingen uit Almelo waar nepcollectanten met mobiele pinapparaten langs de deur gingen, vaak bij ouderen. 
Als de ouderen pinnen kijken de oplichters de pincode af. Daarna verwisselen ze vliegensvlug de bankpas van hun slachtoffer met een ander pasje, of ze lopen daarna even mee naar binnen om de bankpas te stelen. Op die manier kunnen ze al het geld van de rekening van hun slachtoffers opnemen. 

Tips?

Wie de pinner in Dalfsen herkent, of hem eerder heeft gezien wordt verzocht contact op te nemen met de tiplijn van de politie: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Update 25 mei: een 38-jarige man uit Oldenzaal is hier inmiddels voor aangehouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.