nieuws

Beroving bij fietstunnel Almelo: dader fietste op damesfiets wijk Windmolenbroek in

Man beroofd bij fietstunnel in Almelo
Man beroofd bij fietstunnel in Almelo © RTV Oost / Onder de Loep
Een blanke man van ongeveer 30 jaar oud, die spreekt met een zachte g. Hij wordt door de politie gezocht voor het mishandelen en beroven van een man van 49 bij de fietstunnel aan de Windmolenbroeksweg in Almelo.
Vorige week donderdagavond liep de 49-jarige man vanuit de stad naar de wijk Windmolenbroek. Bij de tunnel onder de Weezebeeksingel werd hij aangesproken door een fietser die hem vroeg hoe laat het was.

Vuistslag in gezicht

Als de man hem vertelt dat het 11 uur is, loopt hij verder. De fietser gaat dan pal naast hem fietsen en geeft vanuit het niets een vuistslag in zijn gezicht. Hij wil zijn telefoon en portemonnee. 
De man probeert zich te verweren, maar staakt zijn verzet als hij een mes ziet. Met de telefoon, een zilverkleurige iPhone 5s en de portemonnee van de 49-jarige man fietst hij de wijk Windmolenbroek in. Om de telefoon zat een blauw hoesje waar KLM op staat.

Signalement dader

Vermoedelijk is de dader naar de Adelaar of de Vogelweide gefietst. De man heeft bruin golvend haar dat naar achteren gekamd was. Hij droeg die avond een spijkerbroek en een donkerblauwe jas en fietste op een eenvoudige damesfiets.
De politie zoekt nog een getuige, een fietser met een rode jas haalde kort na de beroving het slachtoffer in. Tips kunnen worden doorgebeld naar de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.