nieuws

Vroege vogels van zwembad Losser in het zonnetje gezet

Iedere morgen als zwembad Brilmansdennen geopend is komt er een groep vaste zwemmers tussen de vijftig en honderd jaar om baantjes te trekken. Deze vroege vogels, waaronder mevrouw Marietje Rolink, werden eens in het zonnetje gezet.
Mevrouw Marietje Rolink is met haar 97 jaar de oudste van de vroege vogels. Al meer dan vijftig jaar komt ze drie tot vier keer per week zwemmen.
"Het eerste zwembad in Losser werd 52 jaar geleden gebouwd, dat was destijds nog een buitenbad. Sindsdien kom ik hier zo vaak mogelijk," vertelt mevrouw Rolink.
"Het houdt mij jong. De dokter heeft mij gezegd dat ik veel moest bewegen dus heb ik tot aan mijn 75 jaar gymnastiek en zwemmen gecombineerd. Nu zwem ik alleen nog."

Elke ochtend in het water

Niet alleen het zwemmen maar ook het sociaal gebeuren is bij de vroege vogels vanzelfsprekend.
"Ik vind het erg prettig om elke ochtend te starten in het water. Vroeger waren we wel echt fanatiek met baantjes trekken, nu is het vooral erg gezellig," aldus de bijna 98-jarige Rolink.

Dikke pluim

Al met al reden genoeg voor wethouder Joop Hassink om deze groep een pluim op de hoed te steken en ze te laten weten dat ook het college diepe bewondering voor ze heeft. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.