nieuws

Aanslag kapper Enschede: zwarte Seat gestolen in Moordrecht

aanslag kapper kapsalon Kottendijk Enschede
aanslag kapper kapsalon Kottendijk Enschede © Dennis Bakker / News United
De zwarte Seat die vorige week donderdag brandend werd aangetroffen in Hengelo, is op 5 december gestolen in Moordrecht. De politie sluit niet uit dat de auto is gebruikt door de dader die eerder die avond een kapper in Enschede in brand stak.
De zwarte Seat Ibiza Cupra stond kort voor middernacht in brand aan de Arthur van Schendelstraat in Hengelo, in de wijk Groot Driene. Inmiddels is duidelijk dat de dader van de aanslag op de 50-jarige kapper in Enschede wegreed in een donkere Seat. Hij stapte na de aanslag bij iemand in de auto en reed weg over de Kottendijk, in de richting van de Boddenkampsingel. 

'Onduidelijk of het de vluchtauto is'

"We sluiten niet uit dat de in brand gestoken Seat de vluchtauto van de dader is", zegt Chantal Westerhoff van de politie. "Toch is het nog niet helemaal zeker. De auto is namelijk ruim vier uur na de aanslag in brand gestoken in Hengelo. Terwijl die plek vanaf de Kottendijk in Enschede maar een kwartier rijden is." 
De zwaargewonde kapper ligt nog steeds in het ziekenhuis. "Hij is stabiel en buiten levensgevaar. Hij heeft ernstige tweedegraads brandwonden op zijn rug en in zijn nek. Vrijwel zeker houdt hij hier blijvend letsel aan over", zegt Westerhoff. 

Persoonsverwisseling

Wat het motief van de dader is, blijft vooralsnog onduidelijk. "Hij kan zichzelf niet voorstellen wie hem zoiets aan wil doen. Het scenario dat hij verwisseld zou zijn met een ander wordt onderzocht. We kennen de verhalen ook dat hij verwisseld zou zijn met de vorige eigenaar van de kapsalon, maar de twee lijken qua uiterlijk totaal niet op elkaar." 
De politie zoekt nog een groepje jongeren dat iets na 19.00 uur aan de Kottendijk was. Eén van die jongeren ging onderuit op de kruising voor de kapsalon. Met hem wil de politie graag in contact komen, omdat hij mogelijk iets heeft gezien van die Seat en de inzittenden. Ook een vrouw die de gevallen jongen hielp wordt nog gezocht door de politie. 

Tips?

Bel met tips naar 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/ 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.