nieuws

PEC Zwolle put vertrouwen uit zege op Sparta: "Lijn doortrekken en reeks neerzetten"

Aanvoerder Bram van Polen keert vrijdag in de thuiswedstrijd tegen NEC terug in de basis bij PEC Zwolle.
De verdediger ontbrak zondag in het duel met Sparta (3-2 winst) vanwege een schorsing. Van Polen speelt op de plek van Schenkeveld, die op het Kasteel een rode kaart (2x geel) kreeg en nu geschorst is.

Van de Pavert en Nijland ontbreken

Verder voert trainer Ron Jans geen wijzigingen door in zijn basisformatie. Ted van de Pavert (rug) en Stef Nijland (lies) ontbreken bij de Zwollenaren.
PEC Zwolle is door de zege op Sparta geklommen naar de dertiende plaats in de eredivisie. "We hebben een goede slag geslagen afgelopen weekend", weet verdediger Django Warmerdam. "We willen die lijn doortrekken en een goede reeks gaan neerzetten."

Vertrouwen gegroeid

Het zelfvertrouwen van PEC is gegroeid door de goede resultaten tegen ADO en Sparta, maar ook door het veldspel na de winterstop. Warmerdam: "Je ziet dat we heel goed kunnen voetballen en wedstrijden kunnen domineren. Dat willen we morgen ook weer doen."
De linksback verwacht dat Zwolle het spel moet maken tegen NEC. "Ik denk dat zij gaan loeren op een countertje. Ze hebben natuurlijk veel snelheid voorin, dus daar moeten we voor uitkijken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.