Reizigersorganisatie: provincie moet treinuitval tussen Almelo en Hardenberg aanpakken

De reizigersorganisatie ROCOV, Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer, heeft de provincie Overijssel geadviseerd de kinderziektes op de spoorlijn Almelo-Hardenberg met voortvarendheid aan te pakken.

Met name de structurele uitval van treinen is het ROCOV een doorn in het oog. "Met de huidige gang van zaken en de gebrekkige communicatie staat de reiziger zich letterlijk in de kou af te vragen hoe hij of zij zijn reis moet voortzetten", staat in de brief van een werkgroep van ROCOV aan de provincie Overijssel.

 

Volgens ROCOV kampt de treindienst Almelo-Mariënberg-Hardenberg al sinds het begin met problemen. Vervoerder Arriva en spoorbeheerder ProRail slagen er niet in de problemen op te lossen. De uitvoering van de dienstregeling is onder de maat en het gebruikte materieel is niet betrouwbaar. De treinstellen zijn bovendien niet toegerust op het rijden met hoge snelheden.

"Het gaat hier om een volwaardige treindienst waarvan de infrastructuur in 2016 geheel is vernieuwd", aldus ROCOV. De reiziger moet ervan op aan kunnen dat alles werkt en dat de treinreis zonder problemen verloopt. Als vervoerder Arriva en ProRail verzaken, moet de provincie Overijssel volgens de reizigersorganisatie haar verantwoordelijkheid nemen.  

 

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal rocov Overijssel trein Arriva ProRail Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren