nieuws

Moederbedrijf bioscopen Enschede en FNV overhoop over arbeidsvoorwaarden

Bioscoopstoelen
Bioscoopstoelen © Flickr Creative Commons / Ronaldo Quercia
Bioscoopbedrijf Kinepolis, met twee bioscopen in Enschede, distantieert zich van de uitspraken van vakbond FNV. Die zegt dat de arbeidsvoorwaarden van medewerkers van Kinepolis steeds slechter worden. Volgens Kinepolis gaat het om een misverstand.
Volgens de FNV moeten medewerkers vakantiedagen inleveren en krijgen ze minder geld voor overwerken en nachtdiensten. Ook moeten medewerkers elke zondag kunnen worden ingezet, terwijl de cao dat verbiedt. Daartegenover staat een volgens de vakbond te lage loonsverhoging van 0,75 procent.

Misverstand

Kinepolis zegt in een reactie dat ze zich uitdrukkelijk wenst te distantiëren van het bericht van FNV. "Deze communicatie berust op een misverstand met de branchevereniging NVBF omtrent het aflopen van de CAO Bioscoopbedrijf. Komende dinsdag staat hierover een overleg gepland met het bestuur van de branchevereniging."
"Zolang er geen duidelijkheid is omtrent de geldende CAO Bioscoopbedrijf, wensen wij ons van verder commentaar te onthouden en gaan wij niet inhoudelijk in op de nieuwe voorgestelde arbeidsvoorwaardenregeling bij Kinepolis, die is opgesteld in samenspraak met en goedgekeurd door de OR."
Volgens Kinepolis is het verhaal van FNV niet correct. "Kinepolis heeft steeds gehandeld vanuit goed overleg met de verschillende sociale partners en haar werknemers en stelt het belang en welzijn van haar werknemers te allen tijde voorop."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.