nieuws

Optocht Alberger Bökke live bij RTV Oost

RTV zendt de carnavalsoptocht in Albergen live uit.
De optocht van carnavalsvereniging de Alberger Bökke, d.d. 19.02, zal live te zien zijn via www.rtvoost.nl en de facebookpagina van de regionale omroep.

Groter dan ooit ...

De 47e editie van de optocht in Albergen, die traditioneel een week voor het officiële carnavalsweekend wordt gehouden, is de grootste in haar geschiedenis. 'De optocht telt dit jaar maar liefst 32 grote- en kleine wagens en 3.500 deelnemers. Daar zijn we ontzettend trots op', aldus Walter Lansink, voorzitter van de optochtcommissie.

Deelname uit de hele regio ...

Naast de plaatselijke Sjikke Bökke doen natuurlijk ook Oranjewijk Tubbergen, Het Peleton uit Geesteren en De Venfluiters uit Manderveen mee. 'Ik kan niet alle deelenemers noemen want dan ben ik nog wel even bezig maar wagenbouwvereniging DKW uit Vasse wil ik nog wel even danken. Zij zijn er dit jaar voor het eerst bij en dat terwijl ze al 22 jaar bestaan', glimlacht Lansink.

Live bij RTV Oost ...

Zondag 19 februari zal de optocht om 13.30 uur starten in het centrum van Albergen. Zoals gezegd is RTV Oost er live bij. 'Ontzettend goed nieuws, daar zijn we heel blij mee. Dit jaar is de optocht groter dan ooit tevoren en wordt het geheel ook nog live uitgezonden door RTV Oost. Dat is nogal wat voor een klein dorpje als Albergen', aldus Lansink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.