nieuws

Ruim negenhonderd oude Zwolse bioscoopstoelen verkocht voor goede doel

De kopers van de oude bioscoopstoelen van Cinema de Kroon konden vandaag hun nieuwe aanwinst ophalen. De negenhonderd stoelen zijn voor tien euro per stuk verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Zwolse stichting 'Schipper mag ik ook eens varen', die een vakantieboot voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten bouwt.
De stoelen zijn de afgelopen twee dagen door de vrijwilligers van de stichting ontmanteld. Een haastklus, want volgende week begint de sloop van de oude bioscoop. Het pand maakt plaats voor de bouw van winkelruimte met daarboven 39 appartementen.
Een paar honderd liefhebbers uit de regio rond Zwolle kwamen de bioscoopstoelen vandaag lopend, met de bakfiets, de auto of - als er meer gekocht waren - met aanhanger en bestelbus ophalen.

1500 euro voor neonverlichting Cinema de Kroon

Daarnaast werden nog een aantal andere bioscoopspullen geveild, waaronder de grote lichtgevende neonnaam van Cinema de Kroon, die nu nog bovenop het dak van de oude bioscoop staat.
Een onbekende koper bood telefonisch 1500 euro voor de neonverlichting, die door burgemeester Henk Jan Meijer geveild werd. In totaal hopen de initiatiefnemers van de actie tussen de zeven- en tienduizend euro op te halen voor de bouw van de vakantieboot, die nog dit jaar op de scheepswerf van Bodewes in Hasselt wordt afgebouwd.  

Niet alle bioscoopstoelen opgehaald

Hoewel alle negenhonderd bioscoopstoelen op papier verkocht zijn, werden ze vanwege het winterse weer nog niet allemaal opgehaald. De stichting 'Schipper mag ik ook eens varen' heeft al laten weten dat niet opgehaalde stoelen opnieuw in de verkoop gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.