nieuws

Huisartsen en Jeugdzorg gaan in Ommen en Hardenberg beter samenwerken

Huisartsen en Jeugdzorg gaan intensiever samenwerken
Huisartsen en Jeugdzorg gaan intensiever samenwerken © iStock
Huisartsenpraktijken in Balkbrug, Dedemsvaart, Bergentheim en Beerzerveld gaan als proef intensiever samenwerken met Jeugdzorg; de zogeheten Samen Doen-teams. Het doel is om jongeren met problemen eerder te helpen en de samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders te verbeteren.
De proef loopt een jaar en kost ongeveer 30.000 euro. Saxion Hogeschool gaat de proef volgen en meten of de samenwerking ook het beoogde effect heeft.

Eerder doorverwijzen

Het gros van de ouders of verzorgers komt met opvoedvragen vaak bij de huisarts, maar lopen er in de praktijk geregeld tegenaan dat een huisarts niet altijd de tijd of de expertise heeft om te helpen. Door een betere samenwerking met Jeugdzorg moet dat verbeteren.
Jongeren en ouders worden eerder doorverwezen en geholpen als een huisarts de mogelijkheid heeft om direct contact te zoeken met een deskundige van Jeugdzorg. Daarbij zijn ook scholen en kinderopvangcentra betrokken. Omdat het Samen Doen-team in Ommen al goede ervaringen heeft wil de gemeente de proef verder uitrollen over meer huisartsengroepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.