nieuws

Schaatser Gary Hekman klaar voor massastart tijdens WK afstanden

Schaatser Gary Hekman uit Kampen gaat zondag in Gangneung zijn debuut maken op de WK afstanden. Hij gaat voor de winst op het onderdeel massastart.
Hekman is al enkele dagen in Zuid-Korea en heeft dus al enkele trainingsrondjes in de benen. Hij moest wel even wennen aan de baan: "Voor mij was het even iets anders. De massastart wordt verreden zonder blokjes in de baan, dus je gaat helemaal aan de binnenkant van de kussens rijden. En ze hebben daar een extra metertje voor de inrijbaan ingemaakt, waardoor de bochten krapper zijn dan normaal. Dus voor ons is dat even een dingetje om flink rekening mee te houden. Het rondje wordt gewoon nog kleiner, dus het gaat haast richting shorttrack."

Zeker een rappe man

Hij heeft al een goed beeld van de concurrentie: "In denk dat de grootste concurrent Lee is, een Koreaan. Die komt uit het shorttracken, daarom is waarschijnlijk ook het extra metertje aan de binnenkant erbij gelegd zodat hij die bochten goed kan lopen. En hij was vorig jaar wereldkampioen in de sprint, dus hij is zeker een rappe man."
65 kilometer per uur 
Hekman weet wat hem te doen staat zondag: "Ik denk omdat het ijs gewoon supersnel is, de bochten krap zijn, dan moet je gewoon in de laatste ronde in de sprint een rondje 23 rijden. Dat houdt in dat je tegen de 65 kilometer per uur moet kunnen sprinten."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.