nieuws

Voormalig eigenaar Zwolse camping veroordeeld voor aanranding medewerkster

Werkstraf voor onzedelijk betasten van campingmedewerkster
Werkstraf voor onzedelijk betasten van campingmedewerkster © iStock
Een 52-jarige voormalig eigenaar van een Zwolse camping is veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, vanwege aanranding van een medewerkster van de camping. De man greep de medewerkster in de zomer van 2015 bij haar borsten en tikte haar op de billen. Behalve de werkstraf is de man ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna negenhonderd euro.
De medewerkster meldde zich nog dezelfde dag ziek en vertelde een arbo-arts dat haar werkgever haar vaker aanraakte. Ze was daar niet van gediend en had het hem ook gezegd. De medewerkster stapte naar de politie toen bleek dat bemiddelingsgesprekken met haar werkgever tot niets leidden.
De 52-jarige voormalige campingeigenaar uit Holten heeft steeds ontkend dat hij de vrouw onzedelijk betastte. Hij zegt dat er een goede band was tussen beiden en dat de werksfeer 'jolig' was.
Volgens de rechtbank zijn ontuchtige handelingen altijd een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit. De werkgever heeft geen rekening gehouden met de gevoelens van de werkneemster. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij de aanranding ontkent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.