nieuws

Raad Haaksbergen stuurt vrijwel unaniem wethouder naar huis

De gemeenteraad van Haaksbergen heeft vanavond vrijwel unaniem wethouder Van Vlaanderen van Leefbaar Haaksbergen naar huis gestuurd. Alleen twee afgesplitste leden van Leefbaar Haaksbergen bleven Van Vlaanderen steunen.
Al in de eerste termijn van de extra raadsvergadering heeft een meerderheid van de raad het vertrouwen in hem opgezegd. Van Vlaanderen kon zijn verhaal nog wel doen in de raadsvergadering, maar later op de avond volgde een motie van wantrouwen van zijn eigen partij Leefbaar Haaksbergen, de PvdA en D66. Die motie is aangenomen.

Verwijt van solistisch optreden

De raadsfracties lieten weten de buik vol te hebben van de diverse soloacties van Van Vlaanderen. Ook de overige wethouders gaven aan het solistisch optreden van Van Vlaanderen te hekelen. Wethouder Nijhuis zegt daarover: "als ik alleen wilde werken, was ik wel zzp'er geworden!"
Een voorbeeld daarvan is dat hij in de vertrouwenscrisis een personeelsdossier van een ambtenaar naar buiten heeft gebracht. Volgens Van Vlaanderen zit de betrokken ambtenaar al anderhalf jaar thuis met behoud salaris en is er nog steeds geen ontslagprocedure gestart door Haaksbergen.

Doofpot

Van Vlaanderen heeft de jurist van de ambtenaar gebeld die zaak bevestigt. Hij wist daarover als verantwoordelijk wethouder niet van. "Deze zaak kan nu niet in de doofpot", aldus Van Vlaanderen tijdens zijn toelichting.

'Met opgeheven hoofd raadzaal verlaten'

Van Vlaanderen reageerde in de vergadering "als u mij wegstuurt dan zal ik gaan. Ik ben hier binnen gestapt met opgeheven hoofd en ik kan en ik zal met opgeheven deze raadszaal verlaten!"
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.