nieuws

VVD Zwolle: "Binnenstad moet bereikbaar blijven voor ouderen"

Diezerstraat Zwolle
Diezerstraat Zwolle © RTV Oost
De VVD in Zwolle vindt het van groot belang dat de binnenstad voor ouderen goed bereikbaar blijft. De partij pleit voor extra 'stop en shop' parkeerplaatsen, zodat ouderen die slecht ter been zijn makkelijk vanuit hun auto dichtbijgelegen winkels kunnen bereiken.
De VVD haakt daarmee in op de zorgen van de cliëntenraad van Driezorg die een brief naar de Zwolse politiek heeft gestuurd over de slechte bereikbaarheid van de binnenstad. Er zijn te weinig parkeerplekken in de buurt van de winkels en bovendien zijn de parkeerkosten te hoog, beargumenteert Driezorg.
De VVD deelt de zorgen van Driezorg en wijst er op dat de auto voor senioren een belangrijk vervoermiddel is. Zij zouden zonder belemmeringen de Zwolse binnenstad moeten kunnen bezoeken.

Pendeldienst naar de binnenstad

Als het autoverkeer in de levendige binnenstad binnen de perken gehouden moet worden, stelt de VVD voor nog eens extra te kijken naar een pendeldienst van stadsbusjes naar de binnenstad. "Is de wethouder bereid met de provincie als concessieverlener van het openbaar vervoer in gesprek te gaan of de dienstregeling kan worden aangepast zodat de bus structureel een aantal keren per dag de binnenstad aandoet?", is de vraag van de fractie.
De VVD stelt voor dat het Zwolse college met betrokken partijen overlegt wat er mogelijk is om het bereikbaarheidsprobleem voor ouderen op te lossen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.