nieuws

Warmetruiendag; tijd om een lapjesdeken te breien

Het is vandaag warmetruiendag. Een dikke trui aan, zodat de verwarming een paar graden lager kan. Maar wat als je geen warme trui in de kast hebt? Dan is een dikke deken de oplossing. In de bibliotheek in Hengelo worden er vandaag lapjesdekens gebreid in het kader van warme truiendag.
Door op warmetruiendag de verwarming wat lager te zetten, wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Lapjesdeken

Ongeveer dertig mensen zijn in de bibliotheek lapjes in verschillende kleuren aan het breien. Voor de wol is gezorgd. Bezoekers hoeven alleen breinaalden mee te nemen.
De breiclub Jetje Breien heeft samen met de bibliotheek het initiatief genomen. Saskia Benen van Jetje Breien is bezig met een rood lapje. "Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden komen. Het is hartstikke gezellig."

Waarom geen trui?

De breiclub heeft er voor gekozen om lapjes te breien in plaats van een trui. "Een lapje breien is veel makkelijker. Sommigen hadden al jaren niet meer gebreid, maar met een beetje hulp kan iedereen een lapje breien. Dus dat is leuker."
Uiteindelijk worden de lapjes van 15 bij 15 cm aan elkaar gebreid. De lapjesdekens worden geschonken aan Stichting Koude Voetjes.

Warme truiendag

In heel Overijssel doen mensen mee aan warmetruiendag. Zo zetten ze onder meer bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg de verwarming een standje lager. Basisscholen in de gemeente Hof van Twente geven duurzaamheidslessen over onder meer warmte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.