nieuws

Deventer IJsclub drinkt een borrel op Jan Smeekens

De Deventer IJsclub is apetrots op het wereldkampioenschap van Jan Smeekens. De Sallandse schaatser was de snelste op de 500 meter sprint bij het WK- afstanden in Zuid- Korea, met een tijd van 34.58.
"Dit is een grote inspiratie voor alle Deventer IJsclub-leden, met name voor onze jeugdleden", zegt voorzitter Alfons Saris. "Jan staat al 10 jaar aan de top. Hij heeft veel gewonnen, maar de afgelopen jaren ook veel blessures en teleurstellingen gekend. Dat heeft hij achter zich gelaten. Hij heeft vandaag gepiekt en is nu gewoon de snelste ter wereld. Prachtig." De IJsclub feliciteert Smeekens dan ook van harte.
Alfons is vooral zo blij, omdat Smeekens nog altijd zeer betrokken is bij DIJC. "Hij is altijd van de partij bij onze recordwedstrijden aan het eind van het seizoen. Dan staat hij op het ijs als coach van onze pupillen en junioren en reikt de prijzen uit. Zijn handtekening staat op heel wat jasjes van de pupillen. Die jasjes zijn nu vast heel veel waard", lacht Alfons.
Morgen zijn de clubkampioenschappen van de Deventer IJsclub. "De prestatie van Jan is vast een geweldige stimulans voor alle deelnemers", denkt Alfons. "Ik hoop dat veel van hen morgen, net als Jan vandaag, dé race van het seizoen rijden en boven zichzelf uitstijgen op het juiste moment. Het is in ieder geval een goed moment om met zijn allen na afloop een borrel te drinken op dit geweldige succes."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.