nieuws

Voorstelling Teun in Zwolle maakt jongeren bewust van risico’s ‘sexting’

De nachtmerrie waarin Patricia Paay zit na het verspreiden van een seksvideo wens je niemand toe. Helaas is haar verhaal slechts één van velen gevallen van 'sexting'.
Sexting is het uitwisselen van seksueel getinte foto's en filmpjes via onder andere SnapChat, WhatsApp en Facebook. Aan wie je het stuurt is je eigen keuze. Het gevaar schuilt erin dat dit soort foto's en filmpjes soms verder worden doorgestuurd, en dan ga je dus 'viral' met alle gevolgen van dien.

Jongeren waarschuwen

Om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van sexting, organiseerde jongerenwerk Travers Welzijn een gratis toneelvoorstelling. Het toneelstuk, dat een ode is aan alle ‘sexting’-slachtoffers, is vanavond te zien in jongerencentrum ReZet in Zwolle.
Jongerenwerker Philip van Vorstenbosch waarschuwt jongeren, "Wees je bewust van wat je doet, want in de praktijk kan het volledig uit de hand lopen en dat wil je niet. Om onze kennis door te geven hebben wij met andere jeugdgezondheid-organisaties een voorstelling gemaakt."

Extremen

In Overijssel Vandaag vertelt Philip dat het ongewenst rondsturen van seksueel getinte foto's en filmpjes soms zulke heftige gevolgen heeft, dat jongeren geen uitweg meer zien. Hij zegt dat het bewust maken via een voorstelling jongeren kan helpen voorzichtiger te zijn met wat ze delen.
Philip hoopt dat veel scholen en ouders het onderwerp serieus oppakken, bewustwording is een eerste stap naar bescherming van de kinderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.