nieuws

Albergenaren gaan jagen op miljoenen

Postcode Loterij Miljoenenjacht
Postcode Loterij Miljoenenjacht © ANP / Freek van Asperen
Ongeveer vijftig Albergenaren mogen meedoen aan het populaire spelprogramma Miljoenenjacht van de Postcodeloterij. Ze maken er een gezellig dagje uit van.
Tot de deelnemers behoort Annie Oude Breuil. "Een paar weken geleden kreeg ik opeens een brief van de Postcodeloterij. Ik snapte er eerst niks van, maar uiteindelijk viel het kwartje," vertelt mevrouw Oude Breuil. "Ik kijk al jaren naar dit programma en dan bedenk je je weleens hoe leuk het is om daaraan mee te mogen doen. Nu is het dan eindelijk zover."

Touringcar

Iedere geselecteerde mag één introducé meenemen naar Amsterdam. Dat betekent dat een groep van honderd gelukkigen naar het westen mag afreizen. Het leek Annie daarom wel een goed idee om een touringcar te regelen: "Toen ik besefte dat we met een heel groot gezelschap in Amsterdam zijn uitgenodigd, leek het mij wel leuk om met zijn allen te gaan. Mijn zoon werkt bij een busmaatschappij, dus via hem hebben we een bus kunnen regelen. We zitten nu al op dertig opgaven."

Miljoenenjacht

In het programma van RTL4 maken kandidaten kans om een bedrag van € 5.000.000 te winnen. Hiervoor moeten zij vragen beantwoorden, waarbij tijdens enkele voorrondes grote aantallen kandidaten afvallen. Aan het einde blijft er een iemand over die de felbegeerde koffertjes mag openen. Ook iemand uit het publiek krijgt nog een kans om maximaal €50.000,- te winnen. Diegene heeft de zogenoemde 'gouden bel' en mag bellen wanneer zijn gelukskoffer wordt genoemd.
Gelukskoffer
Mevrouw Oude Breuil vindt het vooral erg leuk dat ze een keer met de televisieshow mee mag doen en Linda de Mol mag ontmoeten. Tijdens de show zijn er drie mogelijkheden om grote prijzen te winnen. "Ik heb mijn zinnen gezet op de gouden bel. Mijn favoriete koffer is nummer acht, want ik ben geboren op 8 oktober."

Uitzending

De opnames zijn op 20 maart in Amsterdam. Een paar dagen later op 26 maart is de uitzending om 20.00 uur te zien op RTL4.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.