nieuws

Distributiecentrum Plus Supermarkt in Haaksbergen in 2020 dicht

Supermarkt Plus sluit de komende jaren de vier regionale distributiecentra in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik-Ido-Ambacht en Ittervoort. Er komt één groot distributiecentrum in Tiel, dat in 2020 geopend moet worden. In Haaksbergen werken 182 mensen in het distributiecentrum.
Het nieuwe distributiecentrum in Tiel moet de concurrentiepositie van Plus Supermarkt in de toekomst verzekeren, zegt een woordvoerder van het bedrijf. In Tiel komt een volledig geautomatiseerd distributiecentrum te staan. 

250 werkplekken in nieuw distributiecentrum

In de vier regionale distributiecentra werken zo'n zevenhonderd mensen. In het nieuwe distributiecentrum is plek voor tweehonderdvijftig medewerkers. Plus verwacht dat 175 plekken worden gevuld door huidige medewerkers. 
De overige medewerkers worden de komende jaren begeleid naar ander werk, aldus een woordvoerder van Plus. "We zijn momenteel met de vakbonden in gesprek over het sociaal plan. We willen de werknemers goed begeleiden naar een nieuwe toekomst."

Vakbond CNV: "pijnlijk, heel pijnlijk"

"Aan die belofte zullen we haar zeker houden", zegt CNV-bestuurder Roos Rahimi in een reactie op het nieuws. "Maar dat moet wel een heel goed sociaal plan zijn wil het ook voor de betroffen medewerkers nog een beetje fijn zijn. Ik zeg dat uiteraard heel cynisch. Het zal je maar overkomen, dat jouw werk worden overgenomen door een robot. Pijnlijk, heel pijnlijk.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.