nieuws

Eerste NK Crossloop voor bestuurders in Raalte in winters decor

Ongeveer 35 bestuurders deden vandaag mee aan het eerste Nederlandse Kampioenschap crossloop voor bestuurders in Raalte. De snelste loper op de tien kilometer was niemand minder dan Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel.
Normaal gesproken ontmoeten ze elkaar alleen in de vergaderzaal, volgens Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum en burgemeester Martijn Dadema van Raalte is het daarom goed om elkaar eens in informele sfeer te zien.
Beide heren hebben het initiatief voor de sportieve crossloop genomen. Voorop staat de gezelligheid maar er werden door de vergadertijgers op hardloopschoenen ook behoorlijke sportieve prestaties verricht.

Overijssels gedeputeerde van Hijum wint tien kilometer

Remy Meijers uit Valkenburg was met een tijd van 20 minuten en 44 seconden de snelste loper op de vijf kilometer. Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum finishte in een tijd van 46 minuten en 55 seconden als snelste op de tien kilometer. Beide heren zijn een jaar lang trotse bezitter van de Nationale kampioenstitel crossloop voor bestuurders.

Weinig deelname vrouwelijke bestuurders

Bij de dames ontbrak het aan deelname en dus concurrentie. CDA raadslid Ingrid Kaal uit Borne bleek de enige en dus ook snelste dame op de tien kilometer. Ze finishte in 57 minuten en 50 seconden en is daarmee kampioen geworden. Op de vijf kilometer was die eer voor de fractievoorzitter van het CDA in Kampen Hilde Palland. Ook zij hoefde alleen maar te finishen omdat er verder, tot haar grote spijt, geen vrouwelijke bestuurders meeliepen.
"Ik weet eigenlijk niet waarom, of er zijn weinig sportieve vrouwelijke bestuurders, of er zijn gewoon te weinig vrouwelijke bestuurders. In ieder geval hoop ik dat er volgend jaar meer dames meedoen", aldus Palland.

NK crossloop bestuurders moet jaarlijks evenement worden

Burgemeester Martijn Dadema van Raalte hoopt dat het loopevenement volgend jaar in een ander deel van Nederland een vervolg gaat krijgen.
"We hebben in aanloop naar deze wedstrijd ruim 2500 bestuurders aangeschreven. Dat er vandaag 35 meeliepen, is slechts een begin. Ik hoop dat het stokje ergens in Nederland wordt overgenomen en er meer bestuurders in sportieve actie gaan komen", aldus Dadema 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.