nieuws

Bonden zien verband bestuurscrisis en problemen gemeentelijke organisatie Haaksbergen

De vakbonden FNV Overheid en het Georganiseerd Overleg hebben bij de overgebleven collegeleden van de gemeente Haaksbergen hun zorgen geuit over wat ze noemen mismanagement en de angstcultuur in de ambtelijke organisatie. Aanleiding voor de bezorgdheid bij de bonden is de nieuwe bestuurlijke crisis, waardoor wethouder Van Vlaanderen gisteravond naar huis is gestuurd.
Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia. De bonden zouden enorm zijn geschrokken van de cultuur binnen de ambtelijke organisatie, waarbij zou worden weggekeken bij moeilijke dossiers.
De bonden zeggen in het artikel dat de ambtelijke top geen idee heeft wat er werkelijk speelt onder het personeel. In Haaksbergen zouden veel externe managers aan de slag zijn die amper binding hebben met de gemeente of de ambtenaren.  

College Haaksbergen verder met drie wethouders

Na het vertrek van wethouder Peter van Vlaanderen gisteravond gaat Haaksbergen nu verder met de drie overgebleven wethouders. Interim-burgemeester Kok spreekt van een pijnlijke situatie en een drama voor ex-wethouder Van Vlaanderen. Die zei vandaag in een reactie nu voorlopig rust te willen.

Geen raadsonderzoek

Leefbaar Haaksbergen, de partij van Van Vlaanderen spreekt van een betreurenswaardige, maar onvermijdelijke situatie. Dat geldt ook voor het CDA, PvdA, GGH, D66 en VVD. De VVD vond het getuigen van respect dat Van Vlaanderen zich tot op het laatst verdedigde. Alleen de lijst Costeris/Rouwenhorst, voormalige raadsleden van Leefbaar Haaksbergen steunden Van Vlaanderen en vroegen om een raadsonderzoek. Dat voorstel kreeg in de raad geen groen licht.

"Goed werk"
Keath Alkoutobi, fractievoorzitter van Leefbaar Haaksbergen, herkent zich niet in de kritiek. "Wethouder Van Vlaanderen heeft een beeld gecreëerd dat er heel veel problemen zijn. Als dat zo is, dan zou daar wat mee moeten gebeuren. Volgens mij wordt er voor tachtig tot negentig procent goed werk verricht. Ik vind het echt te gemakkelijk om nu te zeggen 'er is van alles mis'. Dat wil ik niet. Daar doe je mensen te kort aan vind ik."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.