nieuws

Ootmarsumse opvang neemt afscheid van asielzoekers

Na twee jaar komt er een einde aan de opvang van vluchtelingen in restaurant-hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Vandaag werd een afscheidsfeest gehouden voor de asielzoekers en vrijwilligers.
Tafels gevuld met lekkernijen en een volle zaal waren het decor voor het afscheidsfeest. Tientallen buurtbewoners kwamen voor het laatst hun tijdelijke buren opzoeken.
De asielzoekers worden naar andere opvangcentra gebracht. Een asielzoeker uit Irak vertelde op Radio Oost dat hij naar de opvang in Assen wordt gebracht.

"Mooie, relaxte periode"

"Wij kijken terug op een mooie periode waarin we op een relaxte manier met de bewoners om zijn gegaan", vertelt Leonie van Dael van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
Vooral de relatie tussen asielzoekers en buurtbewoners is haar opgevallen: "In het begin waren er nog wat bedenkingen en was er ook weerstand vanuit de bewoners. Maar wij hebben ze laten zien dat het nergens voor nodig was."

Kopje koffie

Sommige buurtbewoners hielpen zelfs mee: "Wij hebben van een aantal mensen hulp gekregen, als vrijwilliger. Of gewoon een kopje koffie drinken met de mensen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.