nieuws

Italiaanse kunst in Twente: "Klein formaat, grootste uitstraling"

De tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance' bij het Rijksmuseum Twenthe heeft in het eerste weekend al veel bezoekers getrokken. Tot 18 juni zijn in Enschede 45 werken van zestiende-eeuwse Italiaanse schilders te zien. Zoveel renaissance-schilderijen zijn nog nooit tegelijk in Nederland tentoongesteld.
In het Rijksmuseum hangen bijvoorbeeld twee Rafaëls. In Nederland is verder nergens een schilderij van de kunstenaar te vinden. Voor veel bezoekers is het schilderij 'Christus' het hoogtepunt van de tentoonstelling. "Het is een klein formaat, maar de uitstraling is groots", zegt een bezoeker. 
Ook werken van Bellini, Titiaan en Moroni zijn de komende maanden in Enschede te bewonderen. 

Kunst uit Brescia

Een groot deel van de kunst is afkomstig van de Pinacoteca Tosio Martinengo in het Italiaanse Brescia. Dat museum wordt op dit moment gerenoveerd. De kunstwerken zijn tijdelijk uitgeleend. Eerst aan een museum in Warschau, toen Helsinki en nu dus aan het Rijksmuseum Twenthe. De expositie wordt aangevuld met schilderijen uit Venetië en Florence. 
"Het is fantastisch dat zoiets in Enschede is te zien", reageert een bezoeker. "Grandioos. Enschede kan zich meten met andere grote musea", zegt een ander. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.