nieuws

Plakoorlog begonnen: Geert Wilders reageert verontwaardigd op posters VVD Oldenzaal

De plakoorlog in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart is ook in Overijssel begonnen. Op Twitter is een discussie ontstaan tussen PVV-leider Geert Wilders en de VVD over posters op een aanplakbord aan de Bentheimergraven in Oldenzaal.
Reden van de discussie is een verkiezingsposter van de VVD die gedeeltelijk over de PVV-poster is geplakt. De tweet van Wilders luidt: 'VVD Oldenzaal denkt 'we plakken gewoon over de PVV heen...'
Maar volgens de VVD heeft het campagneteam in Oldenzaal zich aan de regels gehouden: 'We hebben ons netjes aan de afgesproken grenzen gehouden, Geert. Dat zou je toch moeten aanspreken.' De partij doelt met 'afgesproken grenzen' op de kaders die op het bord zijn gegeven voor de beplakking van posters.

Herplakken

De Oldenzaalse afdeling van de VVD heeft zelf ook op de tweet van Wilders gereageerd. De afdeling geeft aan het plakken van de posters te herstellen. 'Maar een kleinere poster zou wel beter zijn...'
Die belofte heeft VVD Oldenzaal inmiddels ingelost: de VVD-poster heeft op het bord in Oldenzaal een plek onder de poster van de PVV gekregen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.