Go Ahead Eagles boekt verdiende thuiszege op ADO Den Haag

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de eredivisie. De formatie van Hans de Koning was in eigen huis met 3-1 te sterk voor directe concurrent ADO Den Haag en stijgt daardoor naar de veertiende plaats op de ranglijst.
De Deventenaren maakten in de eerste helft het spel op het besneeuwde veld in De Adelaarshorst en kregen via Hendriks al snel een kans op de openingstreffer. De spits werd vrij gespeeld door Antonia, maar zijn harde schot ging over het doel van Setkus. Go Ahead bleef het overwicht houden en kwam vijf minuten voor rust verdiend op voorsprong. De goed spelende Antonia had een voorzet in huis op Hendriks, die uiteindelijk met zijn knie voor de 1-0 zorgde. ADO kon er aanvallend weinig tegenover stellen.
Na rust ging Go Ahead op dezelfde voet verder en kreeg het al snel loon naar werken. Het verdedigingsduo van ADO tastte volledig mis en daardoor kon Hendriks voor zijn tweede van de avond zorgen door Setkus te omspelen en binnen te schieten. Diezelfde Setkus mocht even later met rood inrukken omdat hij buiten de zestien de doorgebroken Hendriks tegen het gras werkte. Doordat ADO niet meer mocht wisselen, moest veldspeler Malone de handschoenen aantrekken.
Uit het niets kreeg ADO vijf minuten voor tijd een strafschop en die werd feilloos benut door invaller El Khayati. Het slotakkoord was echter voor Ritzmaier, die in blessuretijd Malone ver voor zijn doel zag staan en fraai de wedstrijd in het slot gooide, 3-1.

Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 3-1

1-0 Hendriks (39)
2-0 Hendriks (57)
2-1 El Khayati (86/strafschop)
3-1 Ritzmaier (90+1)
Arbiter: Janssen
Geel: Kanon, Achenteh
Rood: Setkus (ADO Den Haag/73)
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Ritzmaier; Chirivella, Crowley (Nieveld/89), Duits; Antonia, Hendriks (Suk/90+2), Marengo (Achenteh/77).
ADO Den Haag: Setkus; Ebuehi, Meissner, Beugelsdijk, Kanon; Trybull, Duplan, Malone; Schaken (Becker/46), Fernandez (Havenaar/46), Wolters (El Khayati/67).