nieuws

Hoge Raad: strafzaak dodelijke steekpartij Almelo terug naar gerechtshof

Steekpartij aan de Sluitersveldssingel Almelo op 23 januari 2015
Steekpartij aan de Sluitersveldssingel Almelo op 23 januari 2015 © Fotopersbureau Bert Kamp
De strafzaak tegen een man uit Almelo, die is veroordeeld voor de doodslag op de 45-jarige Hans Woudstra, moet opnieuw door het gerechtshof worden behandeld. Dat heeft de Hoge Raad beslist.
De Hoge Raad vindt dat onvoldoende is gekeken naar het verweer dat de man uit noodweer heeft gehandeld.

Hogere celstraf

De man uit Almelo werd vorig jaar door het gerechtshof in Arnhem tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Dat gebeurde nadat de man zelf in beroep was gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Almelo. Die legde de man eerst acht jaar cel op.
Tijdens de eerdere rechtszaak in Almelo zei de dader dat hij de bewoners van de flatwoning wilde verdedigen, maar volgens het gerechtshof zocht de man juist zelf bewust de confrontatie op met de slachtoffers. De Hoge Raad oordeelt nu dat deze uitspraak door het gerechtshof onvoldoende is gemotiveerd.

Ruzie om meisje

De aanleiding voor de dodelijke steekpartij op vrijdagavond 23 januari 2015 in Almelo was een ruzie die waarschijnlijk om een meisje ging. Slachtoffer en dader hadden niets te maken met die ruzie, maar waren aanwezig toen familieleden van het meisje later verhaal gingen halen bij de bewoners van de flat aan de Sluitersveldssingel.
De man die de 45-jarige Hans Woudstra doodstak was in de flat op bezoek en stormde plots met twee messen in zijn handen naar buiten. Daar stak hij de vader van het meisje neer en verwondde Hans Woudstra dodelijk. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.