nieuws

Modder obstakel-run Vriezenveen gekozen tot beste nieuwkomer 2016

Afgelopen zomer stonden ruim 1.750 deelnemers aan de start van de eerste editie van 'Tut de Nek an de Drek' in Vriezenveen; hardlopen door de modder met tussendoor obstakels waar geklommen, gegleden en gekropen werd door de modder. Een groot succes, want afgelopen zaterdag werd de obstakel-run verkozen tot de beste nieuwkomer van 2016.
Organisatoren André Spit en Stefan Schipper zijn te gast in het televisieprogramma Overijssel Vandaag en vertellen over de populariteit van een obstakel-run. Ze hebben zelf de Vriezenveense wedstrijd bedacht. "Een hardloopwedstrijd is leuk, maar bij een obstakel-run komt zoveel meer bij kijken, modder en gekkigheid, dat leek ons geweldig om te organiseren."

Succesvolle eerste editie

De heren hebben een drie-jarenplan gemaakt. De hindernissen hebben ze zelf aangeschaft. "We komen uit Vriezenveen, boerendorp, dus dat is ook ons thema. Modder, varkens, giertanks, alles is in het dialect vernoemd, dat is wel een mooie combinatie. Onze inspiratie was de Zwarte Cross.

Tweede editie

De prijs voor beste nieuwkomer vinden de heren een geweldige eer. Veiligheid staat voorop, ze willen veel gezelligheid maar wel de wedstrijd eindigen met deelnemers met een grote modderige glimlach op het gezicht. Zaterdag 1 juli gaat de tweede editie van start.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.