Jongeren D66: beste joints van Deventer en Enschede in coffeeshops Bulls en The Mix

Jonge Democraten Overijssel heeft de coffeeshops Bulls in Deventer en The Mix in Enschede verkozen tot beste coffeeshop van de stad. Volgens de jongerenorganisatie van D66 kwamen de twee coffeeshops als beste uit de test.

"Het is ontzettend gaaf om te zien dat de ondernemer en de werknemers van The Mix zoveel waarde hechten aan de kwaliteit van het bedrijf. Ze staan al jaren bekend als de beste, onze test onderschrijft dit opnieuw", zegt voorzitter van de Jonge Democraten, Tjoek Korenromp. 

In Deventer kwam Bulls als beste uit de test, maar het spande er om met coffeeshop Blikken Deur. De beslissing is uiteindelijk op de rolstoeltoegankelijkheid van de zaak gevallen.

Initiatiefwetsvoorstel

De politieke jongerenorganisatie wil met de test vooral het reguleren en legaliseren van de teelt en verkoop van wiet onder de aandacht brengen, zoals nu wordt voorgesteld in een initiatiefwetsvoorstel van D66.

"Legaliseren en reguleren van de teelt en verkoop zou de veiligheid en volksgezondheid zeer ten goede komen", aldus Korenromp.

Verantwoord en veilig gebruik

De organisatie geeft aan drugsgebruik niet te willen stimuleren, maar dat ze voorstander zijn van het mogelijk maken van verantwoord en veiliger gebruik. Morgen wordt het initiatiefwetsvoorstel plenair behandeld in de Tweede Kamer.

Meer over dit onderwerp:
wiet D66 Enschede Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren